03 oktober 2011

Textila Bilder-årsmötet.

Här sitter ett gäng Quinnor och myser i hotellets foajé. Första dagens kursande är över.  En stund med handarbete och lite småprat innan det är dags att koja.
SOLVEJG REFSLUND höll en kurs i TEXTILA BILDER. Det började med att vi fick välja mellan två  kvinnobilder.  Jag valde en äldre kvinna.....ganska snart  började hon ta form i mitt huvud... som hustru till en Isländsk fiskare.  Hon står där vid havet och väntar...kommer han hem..eller får han sin grav på havets botten.......samma oro och ängslan varje gång han ger sig ut.


 Det "gula" tyget är Solvejg Refslunds eget, som hon får fram genom en teknik hon kallar " att torka och vrida" :o)   Vi fick söka oss fram till  den del av tyget vi ville ha som ansiktsbakgrund. Sedan dutta dit ögonvitorna.Så fortsatte dagen.....ansiktet börjar ta form......Solvejg Refslund har en genomgång i skugglära...man klipper ut bitar av tyll...det som förvånade mig var att även GRÖNT blev så bra som skugga...Out of the box minsann!Här provar jag bakgrund.......har en tanke om det buteljgröna havet och att dropptyget är hennes gråt där hon står och längtar efter sin käre make....

....nu är det bara att välja tyllbitar och prova er fram...........Det blev en enhetlig bakgrund. Här har jag börjat lägga på skuggor....Vi var 13 deltagare i kursen Textila Bilder. Här står 10 av oss och visar våra halvfärdiga projekt.Solvejg Refslund höll ett gripande föredrag om sitt liv som textilkonstnär.
Visa Och Berätta pågår på scenen....Nu får bilden på min fiskarhustru sitta på väggen några dagar ...jag behöver fundera på HUR få till skuggorna på ett bra sätt.... jag tycker munnen ser lite "lejonaktig" ut.....och det är inte meningen.

Helgen har vekligen varit superinspirerande!!!!Katten  vill absolut inte vara med på bild....

Hej och ha det bäst!!!!

5 kommentarer:

 1. Vilken fantastisk bild av kvinnan du skapat.
  Ett underbart minne från en härlig kurs.
  Kram Gudrun

  SvaraRadera
 2. Så flott portrett! Fantastisk hva du kan få til med stoff og tyll!

  SvaraRadera
 3. Det där ser både spännande och roligt ut. Vad läckert att få se hur hon växte fram. Tänk vad kul det är att lära sig nya saker.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Du er en mester, Pirjo. Dette portrette ble helt utrolig flott. Høres ut som du har hatt et superkult kurs.

  SvaraRadera
 5. Bilden hänger fortfarande på "funderingsväggen"......

  Har köpt mer tyll och ska försöka få till munnen och näsan så jag blir nöjd....
  men det tar nog en tid ännu.......

  Tack för fina kommentarer!

  SvaraRadera